Знаменитата сърбо-рускиня от Украйна Мила Йовович, известна напоследък най-вече като звезда от хорър-франчайза "Заразно зло", съобщи лично във Facebook за своите фенове, че снимките на 6-ия филм от безкрайната битка със зомбита се отлагат с една година поради нейната бременност.

За красивата Мила и съпруга ѝ Пол Томас Андерсън, който е продуцент и режисьор на ужасния във всеки смисъл на тази дума филм, това ще бъде второ дете. През 2007 г. двойката се сдоби с дъщеря на име Евер Габо.

Йовович отбелязва в социалната мрежа, че тя и Пол били вече готови да отлетят за Кейптаун (ЮАР), където той да застане зад, а тя пред камерата, обкръжена от кръвожадни изроди, когато радостната вест прекъснала плановете им.

"След дълго обсъждане ние стигнахме до извода, че за всички ще бъде по-добре, ако отложим снимките до раждането на детето. Във филма аз трябва да изпълнявам много трикове и каскади, а коремът ми скоро ще почне да расте. Затова решихме, че бременността и убиването на зомбита не е най-доброто съчетание. Мисля, че единственото, което ще изтребвам в близко бъдеще, е гигантско количество кексове", написа актрисата.

Петата част от хорър сагата излезе през 2012 г. под заглавието "Заразно зло: възмездие" и събра приличен боксофис от около $240 милиона - колкото не са събирали всички български филми от "Българан е галант" насам.