Със страхотно събитие на минути от Благоевград се очаква да си отиде рехавото - като метеорологични условия, не и като афиш - тазгодишно рок лято.

Предстоящият на 21 и 22 септември "Дъбрава Балкан фест" за пръв път има средната дума в заглавието си, защото се очакват няколко страхотни съседски банди (оригиналното събитие във фейсбук може да проследите тук)

Едните са гърците The Bullets, които със своето рокабили могат да ви накарат часове наред да си потропвате с копитца, докато си сипвате едно след едно питиета.

Истински звезди в Македония са Last Expedition - банда с над 20 г. история, която неизменно влиза в техните класации за топ рок имена.

Сърбите от Hadži prodane duše са победител от 50-ото издание на Китариадата край Зайчар, която събира десетки хиляди фенове, включително и световни знаменитости.

От Турция гостите ще се казват Saints'n Sinners.

Големият хедлайнер обаче ще е Марко Мендоса -  басист на "Уайтснейк", на обновените "Тин Лизи", на суперзвездната банда The Dead Daisies и мн. др. Марко ще изсвири неща от авторския си албум, кръстен с простичкото Viva La Rock.

Организаторът и кмет на село Дъбрава Росен Георгиев кани всички пред кметството на събитието, което се случва 4-та поред година. 

Той похвали верните приятели на феста за миналата година, когато над 1500 души търепливо изчакаха да мине разразилата се буря, за да видят Джон Лоутън с Б.Т.Р. 

А ето и най-важните подробности:

Входът на фестивала е свободен за всички.

Ще има зона за палатки, а останалите могат да спят по-луксозно или "бюджетно" в Благоевград, който е само на 4 км.

През деня ще се случват детски музикални работилници с помощта на двама преподаватели от Рокскуул БГ.

На мястото има писта за планинско колоездене, а организаторите обмислят и създаване на отделно събитие специално за почитателите на това пребива... пардон - на този очарователен спорт.

Въпреки отсъствието на билети професионална охрана ще следи за реда на фестивала.