Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Те са професионалисти, няма да бъдат изгубени за политиката, парламентът ще спечели с тях. Очакваме да видим какво ще се случи. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на НС Цвета Караянчева.

Не са обсъждани нови имена на министри, добави още тя.

Председателят на НС отбеляза, че стабилността на коалицията е гарантирана с мандата, който е даден от избирателите. Тя призна, че има проблем в комуникацията между коалиционните партньори и подобни разговори като този вчера са оздравителни.

Караянчева беше категорична, че няма правителствена криза. В новия политически сезон председателят на НС очаква решенията да се вземат динамично, както и на бързи решения от заседанията на комисиите.

Тя открои кои са приоритетите на парламента за новия политически сезон.

Законът за пътищата ще се гледа, особено с добавката за коланите, които ще станат задължителни за автобусните превозвачи. Ще има дебати в НС, отбеляза Караянчева.

"Очакваме през октомври в парламента да влезе и законопроектът за хората с увреждания. Продължава работата по законопроекта за социалните услуги, който се очаква да влезе в парламента през ноември. Ще се работи и по административната реформа, продължават съдебната реформа, процесуалните закони и есенната сесия е за Закона за бюджета, отбеляза председателят на НС пред националната телевизия.