Темата "оставки на министри", гласуването на тези оставки и имената на наследниците им ще е приключила през следващата седмица. В дните между сряда и петък имената на новите титуляри ще бъдат гласувани от Народното събрание. Крайният срок за това е 14 септември. 

Това се разбра от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник на Бойко Борисов в партията Цветан Цветанов пред бТВ.

След неколкочасовия коалиционен съвет ГЕРБ - "Обединени патриоти", който се проведе снощи, Цветанов обобщи резултатите така: 

"Правителството е стабилно, продължаваме с изпълнение на 4-годишната си управленска програма.

Разбира се, има напрежение и вероятно това ще продължи и занапред, защото цялостната конструкция на едно коалиционно управление винаги е под напрежение."

Коалиционният съвет не е взел конкретни решения снощи. Затова ще има нова сбирка идния понеделник, обясни още Цветанов. А и премиерът Бойко Борисов заминава на посещение в Израел, съобщиха от правителствения пресцентър тази сутрин. 

"Грешно е усещането на обществото, че коалицията е нестабилна при 2,5 млрд. излишък и 4% икономичеси ръст", каза още Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ не скри, че в партията "има сериозна подкрепа за министър Николай Нанков". Кметове от партията - при това почти половината - са изразили несъгласие със смяната на строителния министър. Цветанов обаче отрече да става дума да "подгряване" за оттегляне на тази оставка, както преди това стана с енергийната министърка Теменужка Петкова и със социалния министър Бисер Петков (те също подаваха оставки, но бяха оттегляни - б.р.).

Цветанов обясни напрежението в управляващата коалиция с "липса на добра комуникация" и обяви, че за целта трябва да има срещи на коалицията поне веднъж седмично.