Кристиано Роналдо получава доста висока заплата в "Ювентус" на своите 33 години, ако се вярва на публикация на авторитетния италиански спортен всекидневник "Газета дело спорт".

Според един от най-големите вестници в света голмайстор №1 в историята на "Реал" (Мадрид) взема 31 милиона евро годишно. Или по грубо 600 000 на седмица. Това е много повече от заплащането на втория в подреждането Гонсало Игуаин ("Милан") - 9,5 млн.

"Газета дело спорт" публикува 11-орка, в която футболистите на "Ювентус" са шестима. Това за пореден път показва финансовата мощ, с която "Старата госпожа" превъзхожда останалите клубове в Италия. И е свързана пряко със седемте поредни титли на "калчото".

Важно уточнение - посочените суми са след данъците.

Роналдо и Дибала са най-добре платените футболисти на "Ювентус".

Заплатата на Роналдо е много по-висока и от тази, която вземаше в "Реал" - около 22 млн. евро. В медиите още от миналата година се спекулираше, че парите ще изиграят главна роля за бъдещето на №7 на "Бернабеу". Асът искал увеличение, което президентът на клуба Флорентино Перес не бил готов да "посрещне". Наскоро обаче мадридски издания  информираха, че босът се съгласил да отделя по 30 милиона годишно за най-голямата си звезда.

Така или иначе Роналдо е получил желаното в града на ФИАТ, където го посрещнаха демонстрации и стачка на работници от един от заводите на автомобилния концерн. Те протестираха, че собствениците на клуба са ги оставили да живеят в мизерия, а в същото време дават огромни пари за един футболист.

Само трансферната цена за португалеца е около 120 милиона евро.

Кристиано още не е вкарал гол за "Ювентус" в официален мач. В първите три кръга от новия сезон в Серия А той е отправил 23 удара към вратата на противниците - повече от всеки друг в италианския футболен елит. Статистици обаче бързат да успокоят, че в Мадрид Роналдо се е "отпушил" след 28 шута. Доста повече са му били необходими в "Манчестър Юнайтед".

Топ 11 на заплатите в Серия А, според "Гадзета дело спорт"

1. Кристиано Роналдо ("Ювентус") - 31 млн. 

2. Гонсало Игуаин ("Милан") - 9,5 млн.

3. Паоло Дибала ("Ювентус") - 7 млн.

4. Миралем Пянич ("Ювентус") - 6,5 млн.

5. Дъглас Коста ("Ювентус") - 6 млн.

6. Джанлуиджи Донарума ("Милан") - 6 млн.

7. Леонардо Бонучи ("Ювентус") - 5,5 млн.

8. Емре Джан ("Ювентус") - 5 млн.

9. Лоренцо Инсиние ("Наполи") - 4,6 млн.

10. Мауро Икарди ("Интер") - 4,5 млн.

11. Един Джеко ("Рома") - 4,5 млн.