Петзвезден хотел на издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви в Слънчев бряг е станал в петък вечер сцена на побой на английски над шотландски турист, съобщи би Ти Ви, разпространявайки видеозапис на инцидента от охранителна камера. 

Нападателят, когото телевизията идентифицира като  Дани Джеймс Нот (27 г.) е арестуван, след като се опитал да избяга от органите на реда. 

Той е пребил и се опитал да удуши друг друг гост на хотела – 68-годишен шотландец, който ходи бастун.

Нот се опитал да избяга на полицаите, спускайки се по терасите от петия етаж надолу.

В ранните часове на вчерашния ден той, във видимо нетрезвено състояние, се опитал да вземе алкохол от затворен външен бар и ударил охранител, който "учтиво" го помолил да не влиза в бара, каза пред телевизията Ангелина Ангелова, служителка на хотела по връзките с обществеността. 

По думите й англичанинът е бил превъзбуден и посягал да се бие с охранителите, които го гонели из голямата сграда. По пътя си попаднал на възрастния шотландец и го набил без видима причина. 

Когато пристигнала полицията, Нот се заключил в стаята си е се спуснал по терасите от петия на първия етаж на хотела. Там счупил прозорец на апартамент и се опитал да избяга, но полицаите го хванали.

Въпреки агресивността му, според Ангелова, той нямал поведение на пиян човек, а в стаята му открили спринцовка.

Майка му, заедно с която почивал, обяснила, че с нея си поставял упойка заради болки от никнещ зъб, каза Ангелова.

По-късно телевизията съобщи, че майката е платила причинените от нея щети на хотела и го е напуснала.

Прокуратурата в Бургас обяви, че е повдигнала на Нот обвинения за нападение е нанасяне на лека телесна повреда и че ще настоява за ефективна присъда.

 

 

(Видео би Ти Ви)