Нов шампион при мъжете ще има на Откритото първенство на САЩ по тенис. Първенецът от миналата година Рафаел Надал (Испания) загуби от Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) с отказване след втория сет - 6:7(3), 2:6.

Водачът в ранглистата почувства болки в коляното в началото на втория сет, два пъти ползва медицинска помощ, но не можеше да продължи и спря мача така, както на "Аустрелиън оупън" в началото на годината.

Първият сет бе много интересен, като предложи общо четири пробива - по два, така се стигна до тайбрек, спечелен от Кулата от Тандил. Във втория той нямаше проблеми, предвид състоянието на Матадора.

Дел Потро може за втори път да спечели US Open след 2009 г., откогато датира и единствената му досега титла от Големия шлем.

Негов съперник на финала ще бъде Новак Джокович (Сърбия), който не остави шансове на направилия силен турнир Кей Нишикори (Япония) - 6:3, 6:4, 6:2. Това е осми финал за Ноле в "Куинс", като той има две титли (2011-а и 2015 г.). Той натрупа вече 23 финала, от които е спечелил 13.

Тази вечер е финалът при жените, в който се противопоставят Серина Уилямс (САЩ) и Наоми Осака (Япония).