България измъкна 1:0 от Норвегия във втория си мач от турнира Лига на нациите, игран на стадион "Васил Левски". Преди броени дни тимът ни спечели с 2:1 на терена на Словения. Така "трикольорите" оглавиха класирането в група 3 на дивизия С - единствени имат пълен актив от 6 точки. Кипър и Словения играят по-късно тази вечер.

Националите победиха отбор, много от играчите в който се подвизават в силни първенства, като например Висшата лига на Англия. Победното попадение заби Радослав Василев след почивката. 

Първото полувреме бе за гостите. "Лъвовете" са късметлии, че не допуснаха гол. Първо, в началото на срещата, бившият футболист на "Литекс" Бьорн Йонсен (сега е в холандския "АЗ Алкмаар") не успя да прати топката зад Пламен Илиев от непосредствена близост.

Гостите пресираха нашите и това се отрази на организацията на атаките ни - такива просто нямаше. Докато "викингите" се чувстваха комфортно. Последва пропуск и на капитана Стефан Йохансен от "Фулъм".

Българите застрашиха вратата на съперника чак в края на полувремето при пробив на Ивелин Попов и удар с глава на Георги Костадинов от корнер.

След почивката Петър Хубчев направи офензивна смяна, като пусна в игра нападателя на "Черно море" Радослав Василев на мястото на халфа Мартин Райнов. Така Ивелин Попов бе върнат по-назад и това се отрази положително на "лъвовете".

В 58-ата минута нашите изградиха най-добрата си акция от началото на срещата и тя даде резултат. Галин Иванов проби отлично отдясно и центрира на Василев, който бе точен с глава - 1:0.

Почувства се оживление и по-голямо самочувствие в редиците ни. А игровото поведение и на двата тима не се промени. Нашите и до момента оставяха инициативата на гостите и дебнеха за контри. Разликата е, че обратно на първата част българският тим действаше по-организирано в дефанзивен план и не позволяваше големи опасности от страна на Норвегия.

При статичните положения Пламен Илиев бе много стабилен. В края на срещата Хавард Нортсвайт получи червен картон. Накрая Норвегия имаше финален щурм, но България удържа важна победа с 1:0.