Вече е факт - Валери Божинов ще играе в "Ботев" (Враца). В момента се уточняват подробностите между футболиста и кмета на града Калин Каменов, който е и президент на клуба.

Най-вероятно Божинов ще подпише договор за 3 месеца, след което ще е свободен да си тръгне през зимната пауза. Ако отново не си намери отбор в чужбина, нападателят може да доиграе целия сезон в "Ботев" и Първа лига.

Валери Божинов наскоро разтрогна своя контракт с 14-ия си клуб в своята кариера - хърватския "Риека". Във Враца той ще играе под ръководството на Сашо Ангелов, който е негов втори баща и първи треньор.

Пред официалния сайт на врачани Ангелов изразява задоволство от привличането на бившия играч на "Фиорентина", "Ювентус", "Парма", "Манчестър Сити", "Партизан" и т.н. Той е човекът, поканил Валери. Някогашният национал премисли предложението, пък и до последно чакаше оферта от чужбина.

Сега Ангелов вярва, че Божинов ще помогне на новака в Първа лига "с опита и класата си".

"На същото мнение е и кметът Калин Каменов, който държи в отбора да има конкуренция на всеки пост", информира още botev-vratsa.com.

Божинов е от вчера във Враца и тренира с новите си съотборници.