Време беше Хърватия да се събуди след еуфорията от второто място на Световното в Русия. Това стана по доста болезнен начин снощи в Елче, където "ватрените" загубиха с 0:6 от Испания в мач от Лигата на нациите.

Резултатът спокойно можеше да бъде и 10:0. Факт е, че Хърватия бе с променен състав, но в селекцията личаха и основни футболисти като капитана Лука Модрич, изигралия своя мач №100 за първия тим на страната си Иван Ракитич, Иван Перишич, Матео Ковачич... 

Головете вкараха Родриго (23-тата минута), Марко Асенсио (33-тата), Калинич (автогол, 35-ата), Родриго (49-ата), Рамос (57-ата) и Иско (70-ата). Повечето бяха много красиви и изработени. При автогола на вратаря Калинич новата звезда на "Реал" (Мадрид) Асенсио проби и шутира, топката тресна напречната греда и от тялото на стража влетя в мрежата.

Така Испания записа втора поредна победа под ръководството на новия селекционер Луис Енрике - след 2:1 срещу Англия на "Уембли" в група 4 на дивизия А.

В гр. 2 Белгия разби Исландия с 3:0 като гост. Еден Азар в 29-ата от дузпа и Ромелу Лукаку в 31-ата и 81-ата реализираха за "червените дяволи".

С гол на Един Джеко в 78-ата минута Босна и Херцеговина победи с 1:0 Австрия в гр. 3 на дивизия В. Унгария пък измъкна 2:1 от Гърция у дома в гр. 2 на дивизия С.