Вратарят на Франция и "Тотнъм" Юго Лорис е без право да шофира за 20 месеца, след като се призна за виновен, че на 24 август е седнал зад волана на своето Porsche Panamera с алкохол в кръвта в центъра на Лондон, предаде Би Би Си.

31-годишният страж и капитан на отборите, в които играе, се яви на дело в съда на Уестминстър. Той е глобен с 50 000 паунда. Очаква се да понесе финансова санкция и от "Тотнъм", като тя ще е в пъти по-голяма, твърдят британските медии. 

Според в. "Дейли мейл" "Тотнъм" няма да плати на един от асовете си 300 000 паунда, колкото са две седмични заплати в договора му. Това гласи параграф в наказателна наредба, подписана от клубовете от Висшата лига.

Лорис е престъпил закона поне по две провинения. Той е минал на червен сигнал на светофара, което е причината да бъде спрян от полицейски патрул. Униформеният подушил алкохол и заповядал на световния шампион да излезе от колата. Французинът се е нуждаел от помощ, за да го направи. Пробата му показала, че повече от два пъти е надвишил допустимия лимит за алкохол в кръвта при шофиране.

Дейвид Сон, адвокатът на Лорис, даде много интересно обяснение в защитната си теза. Според него вратарят вечерял в ресторант в района и бил залят с алкохол от друг човек в заведението. Той е бил придружен от сънародниците си Оливие Жиру и Лоран Косчелни.

Почти сигурно Лорис ще запази капитанската лента на "Тотнъм".