"Смените на областните управители ще продължат."

Това каза премиерът Георги Близнашки малко след като правителството смени губернаторите на Стара Загора, Варна и Перник. Той отказа да уточни кои точно управители ще бъдат сменени, но все пак спомена, че областният на Разград Стоян Ненчев няма как да остане такъв, след като оглави листата на БСП за парламентарните избори в региона.

Правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова. Петрунова е адвокат, Пасев е инженер по технология на машиностроенето, а Петрова е шеф на местната Търговско-промишлена палата.

Правителството отпусна и 16 млн. лв. за преодоляване на щетите от природните бедствия. Варна и Добрич ще получат съответно 1,8 млн. лв. и 860 хил. лв.  За Мизия са отделени 1 млн. лв. Около 3 млн. лв. ще бъдат разпредени между Министерския съвет, МВР, здравното, образователното и регионалното министерства. Те са за възстановяване на разходи за спасителни аварийни дейности, ремонти на училища и болници, изпълнение на програми за превенция.