Четирима от най-добрите футболисти на ОФК „Павликени“ са жертви на тежка катастрофа миналата нощ, пише регионалният спортен стайт sport-vt.com. Димитър Кушев, Георги Вълчев, Генчо Стефанов и Ивелин Иванов загинаха след сблъсък между ТИР и лек автомобил край Горна Студена на главния път Плевен - Русе.

Инцидентът е станал в полунощ. Автомобилът БМВ с плевенска регистрация по непотвърдена информация е шофиран от Ивелин Иванов, който е юноша на „Етър“ и е отишъл в Павликени от Българене.

Според полицията камион с българска регистрация е ударил внезапно изскочилото на пътя БМВ, чийто водач не спазил пътната сигнализация и не е спрял на знак „стоп“. Нарушението на правилата за движение се оказало фатално за футболистите. ТИР-ът е пътувал за Русе.

Колата е открита на около 50 метра след първоначалния удар, наложило се е да бъде разрязана от пристигналите на място пожарникари.

„Павликени“ игра вчера мач за Купата на Аматьорската футболна лига в Козловец срещу местния „Земеделец-93“ и спечели с 3:1. Единият от головете вкарал именно Ивелин Иванов. Част от футболистите пътували за мача с колите си, четиримата са били в БМВ-то на Ивелин.

„Потресен съм, просто не мога да говоря. Димитър Кушев беше с контузия и му казах да не идва за мача, но той реши да подкрепи момчетата. Четиримата останаха в Козловец след мача с намерение да се приберат по-късно…“, коментира потресеният треньор на „Павликени“ Димитър Тодоров пред  sport-vt.

Димитър Кушев бе голмайстор на „Павликени“ и играещ помощник-треньор, Генчо Стефанов бе опитен вратар, Георги Вълчев-Машинката също е познато име във футболните среди в региона, а Ивелин Иванов бе най-младият от четиримата - едва на 19 години.

Кушев единствен от четиримата е семеен и има две деца. Загиналите футболисти са на по около 20 г.