Националният ни отбор по волейбол записа първа загуба на Световното - 1:3 (22:25, 20:25, 25:22, 19:25) срещу Иран в Двореца на културата и спорта във Варна.

В първия си мач нашите сразиха Финландия с 3:0, а в петък, отново от 20:30 часа в Морската столица, излизат срещу Пуерто Рико за задължителен успех, който може да ги класира в следващата фаза. Латиноамериканците имат две загуби досега, втората бе днес от Полша с 0:3.

Тази вечер селекцията на Пламен Константинов бе надиграна от персийците. В същото време в Русе две от най-големите сили във волейбола - Бразилия и Франция, изнесоха спектакъл за 3:2 в полза на "селесао" от група В.

Пламен Константинов заложи на следния състав: 

Николай Учиков, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Салпаров - либеро. 

Мачът започна равностойно, но след 4:4 азиатският шампион дръпна и до края на гейма на изпусна аванса си. Разликата набъбна на пет точки и повече. Нашите се съвзеха към края, но успяха само да намалят пасива. Пламен Константинов каза на отбора да мисли не за резултата, а за играта си, предвид и на това, че по думите му предстои дълъг двубой.

Вторият гейм обаче протече по идентичен начин. Всичко вървеше на Иран и нищо за България. Личеше нервност, сервисът не влизаше, имаше много грешки. От средата на частта персийците отново наложиха надмощие и в заключителните минути спечелиха още по-лесно.

Примката се затегна и все пак е положително, че в третия гейм нашите дадоха по-адекватен отговор на силния си съперник. Частта вървеше точка за точка и със смяна на водачеството в резултата. Този път обаче Теодор Салпаров и компания наложиха волята си в решителния момент след няколко страхотни разигравания.

Намаляването на резултата обаче не доведе до промяна на съотношението на силите и до пети гейм. Четвъртият бе нервен и равностоен до средата. Влияние за спада в играта на нашите оказа контузия на Тодор Скримов. В заключителните минути личеше, че волейболистите ни не вярват в обрат и Иран спечели с 3:1.