Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов подава оставка по негова молба във връзка с получени сигнали за конфликт на интереси.

Това съобщиха от земеделското министерство. Оттам обаче уточняват, че оставката идва "независимо, че сигналите са проверени от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите и няма открити нарушения.

Въпреки това те са били изпратени и до компетентния орган – Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество).

Оставката на Гогов идва ден след разследване на Нова тв за злоупотреби при изграждането на оградата, която трябваше да ограничи разпространението на чумата по свинете. 

От дърводобивния бранш се появиха обвинения за подставени лица и неизгодни сделки при изграждането на оградата срещу дивите свине в Северна България. Според хора от бранша горските са изградили оградата на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението, посочва Нова.

На 13 септември председателят на варненската партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че Гогов е в конфликт на интереси заради фирмата доставчик на коловете за изграждане на оградата по сухопътната ни граница с Румъния. 

Съпругата на Гогов е в управата на тази фирма. Същевременно е хванат камион с незаконна дървесина, който е пътувал към склад на компанията.