Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта. Това каза пред журналисти в Пловдив Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията, предаде „Фокус”.

Кандидатурите ще бъдат обсъдени в понеделник, 17 септември, на Коалиционен съвет. Засега имената на номинираните се пазят в тайна. Те ще бъдат обявени публично едва след като бъдат обсъдени с коалиционните партньори. По думите на Цветанов и двете кандидатури са достатъчно добре подготвени и отговорят на изискванията и предизвикателствата, които стоят в областта на сектор „Транспорт”.

Те имат добра професионална биография и много добър експертен потенциал, тъй като работят в администрацията на държавата", посочи Цветанов.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ коментира и забавянето на президентския указ за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е номиниран за министър на вътрешните работи.

Смятам, че липсата на президентски указ се дължи на технически проблем, а не на търсенето на политическа конфронтация. Срокът беше доста кратък, а президентът имаше пътуване в чужбина и вероятно това не му е позволило да подпише документа. Вярвам, че всичко е въпрос на време и в сряда ще можем да гласуваме новите министри в Народното събрание“, каза Цветанов.

Вторият човек в ГЕРБ подчерта, че в момента има излишък от 2,5 млрд. лв., непрекъснато се разкриват нови работни места и че от 2019 г. ще има увеличение с 10% на възнагражденията на работещите в бюджетния сектор.

„Всички тези факти показват, че правителството е стабилно и се движим в правилната посока“, категоричен бе Цветанов.