Администрацията на президента се включва в инициативата Европейски дни на наследството - 2018 г., и отново ще отвори врати за граждани от 10.00 до 16.00 часа днес. Инициативата, която започна вчера, е в рамките на Европейските дни на културното наследство. 

Заради обявения днес по обяд протест от български емигранти в центъра на София, полицията е на крак. От МВР съобщиха, че е осигурен достатъчен полицейски състав, който да гарантира мирното протичане на протестните действия и недопускане на нарушаване на обществения ред. 

Държавният глава Румен Радев ще приеме първите гости на "Дондуков" 2, а посетителите ще имат възможност да разгледат Гербовата зала, кабинетите на президента и на вицепрезидента, Огледалната зала, Залата за пресконференции и Президентската библиотека.

В събота за граждани отвори врати БНР, студиата, фонотеката и музейната му сбирка.

Днес сред сградите са Президентството и Военният клуб, а също и джамията "Баня Баши" и Католическият катедрален храм "Св. Йосиф", както и Софийска синагога и Софийска духовна семинария "Св. Йоан Рилски".  Отворени ще бъдат и много музеи - Националният археологически институт с музей при БАН и Музеят "Земята и хората", както и филиали на Регионален исторически музей - София - Триъгълна кула на Сердика, археологическият парк "Западна порта на Сердика" и др., а също и библиотеката и музеите към Софийски университет "Св. Климент Охридски" и др.