В четвъртък и петък са последните проверки на националния тим по волейбол преди световното в Полша (31 август - 21 септември) - срещу Франция и Бразилия. И двете контроли са от 17:30 ч в "Арена Ботевград" и ще бъдат предавани пряко по БНТ. След двубоя с Бразилия от групата ще отпадне един последен състезател, за да се оформи крайният състав от 14 волейболисти за шампионата.

В последните мачове ще вземат участие Владимир Николов, Николай Николов и Мартин Божилов, които се подготвяха в Правец, докато отборът бе на международния турнир "Хуберт Вагнер" в Краков, където зае третото място, след като записа 2 победи и 1 загуба. Любопитно е, че бразилците и французите се готвят в България за световното. Билетите за мачовете се продават свободно.

Новината от деня все пак е отпадането от състава за форума в Полша на Георги Братоев и Валентин Братоев. Старши треньорът Пламен Константинов освободи близнаците след края турнира в Краков. В двубоите с домакините (3:2), Русия (1:3) и Китай (3:2) селекционерът изпробва всичките 14 състезатели, които бе включил в групата.

В трите срещи играха различни разпределители - съответно Андрей Жеков, Георги Братоев и Добромир Димитров. Решението за освобождаването на близнаците е изцяло спортно-техническо, коментира пред БТА наставникът, който наследи на поста Камило Плачи. Братоеви не за първи път се оказват вън от тима. Плачи също ги извади неотдавна.