След като оня ден поведе миньорите, а вчера обяви в Червен бряг, че който иска да управлява трябва да му се моли, днес вече от Берковица лидерът на "България без цензура" Николай Бареков скочи на някогашния си любимец Бойко Борисов.

"Страхът ще го лекуваме на 5 октомври с бюлетини, друго лекарство няма. Знайте, че както вие се страхувате от кметицата си и от Фидосова, така Борисов се страхува от мен."

Това според пресцентъра на ББЦ е заявил Бареков пред 80 берковчани. Те му споделили, че "треперят от страх" заради "дерибействата на бойковите хора" и преди всичко заради бившата депутатка от монтанския край Искра Фидосова.  За да се разграничи от тях и от останалите политици този път евродепутатът обяснил, че досега не е бил във властта и не е откраднал нищо. 

"Искра Фидосова и Делян Пеевски са заедно. Половината от фирмите, които секат горите са на ДПС, а другата половина на ГЕРБ. Това, което направи Искра Фидосова през последните 4-5 години нямаше как да се случи, ако Борисов и Цветанов не я подкрепяха. Днес те ме атакуват, защото им обърках сметките", казал още Бареков.

И после разкрил пред жителите на Берковица огромна далавера - Бойко Борисов има план да изтегли 5-6 милиарда лева с помощта на ДПС, които да бъдат похарчени уж за обществени поръчки, но крайната цел е да влязат в джоба на лидера на ГЕРБ. Последната точка от плана била Борисов да стане президент през 2016 г.

"Този план няма да го допусна. Гаранцията за това е приемането на закона "Чисти ръце", който разследва всеки, който влиза и излиза в политиката. Нито БСП, нито ДПС, нито ГЕРБ пожелаха да го приемат, защото щяха да излязат много нелицеприятни истини за тях", казал още новият политик.

После подхванал и Яне Янев, който бил "кукла на конци" на Борисов. 

Накрая заместникът на Бареков Росен Петров сравнил ситуацията в държавата с инцидента с асансьора, при който една жена загина, а друга беше настанена в болница с тежки наранявания. 

"Ситуацията в държавата е като летящ в пропастта асансьор – имаме една фирма, а тя подизпълнители, те други подизпълнители и никой не носи отговорност. Затова нашият основен апел е да се възстановим държавата", казал Петров.