Триетажна нова постройка бе добавена към детска градина "Детелина" в град Поморие това лято. Зам.-посланикът на САЩ в България Джъстин Фридман и кметът на града откриха новото крило днес.

Причината за това е, че строежът е изцяло финансиран от американското правителство по Програмата за хуманитарна помощ. От 2010 г. насам по нея в България са вложени 5 млн. долара по серия от различни проекти. Тя обединява американски и български военни, които работят заедно, партнират си и с НПО-та и местни компании за развиване на проектите.

"Децата са сърцето и душата на една общност. В тази детска градина – изпълнена със смях, любов и живот – щe бъдат отглеждани децата, които носят факела на бъдещето на България и ще донесат светлината на надеждата и благоденствието на утрешния ден на страната. Нашата искрена надежда е, че тази детска градина ще има положително влияние върху жителите на целия ви град за идните години", заяви Фридман.

Триетажната сграда добавя модерна учебна среда за 80 деца, както и допълнителна многофункционална зала. Проектът е на стойност 440 000 лв. Община Поморие пък допринася с изграждането на покрита пътека между оригиналната сграда на детската градина и новата.