Президентът Владимир Путин каза днес, че свалянето на руски военен самолет близо до сирийското крайбрежие е резултат от верига трагични слуайности и обстоятелства, предаде Ройтерс.

Руското Министерство на отбраната съобщи по-рано днес, че самолетът е свален от сирийска противовъздушна система, но обвини Израел, затова че непряко е причинил инцидента, защото негови изтребители, които летели наблизо, са поставили руския разузнавателен самолет в опасна зона. Министерството нарече това "враждебни действия" и заплаши с ответни мерки.

Бележките, които Путин направи след среща с унгарския министър-преседател Виктор Орбан, разведриха малко положението, въпреки че той добави, че Русия трябва да погледне по-дълбоко в случилото се.

"Изглежда, че в този случай става дума за верига от трагични случайни събития, защото израелски самолет не е свалил нашия самолет. Но без съмнение трябва да стигнем до дъното на това, което се е случило", каза Путин пред репортери.

Руският президент обяви, че отговорът на Москва на инцидента ще цели осигуряване на безопасността на руския военен персонал в сложната гражданска война в Сирия, в която различни външни сили подкрепят воюващите страни.