Груповата фаза на Шампионската лига започна вълнуващо - "Интер" спечели с 2:1 срещу "Тотнъм" с обрат в последните минути на мача в Милано. В другия двубой от група В "Барселона" се разправи с ПСВ "Айндховен" - 4:0.

Двубоите бяха от новия начален час в турнира - 19:55. Останалите са от 22:00.

По-интересно беше на "Сан Сиро". Предвид изявеният фаворит в карето, "Интер" и "Тотнъм" се очаква да водят битка за второто място, така преките им сблъсъци ще са от голямо значение. Първото действие отиде в актива на "нерадзурите" с доста драматизъм.

Първите 45 минути бяха равностойни и предпазливи. Най-чистата възможност изтърва Хари Кейн сам срещу вратаря на домакините.

Втората част започна отлично за английския тим. В 53-тата минута Кристиан Ериксен шутира от границата на наказателното поле и след рикошет топката влезе в мрежата на "Интер", въпреки намесата на вратаря Самир Ханданович.

"Тотнъм" заигра по-уверено, контролираше двубоя. "Интер" натисна в края на срещата. В 86-ата минута голямата звезда на тима, аржентинецът Мауро Икарди, изравни с прекрасно воле. Нататък италианският отбор потърси победата и я постигна, а "Тотнъм" плати за това, че се прибра в глуха отбрана.

Течеше 93-тата минута, когато Матиас Весино продължи с глава топката в мрежата на "шпорите" след корнер - 2:1.

В същото време Лео Меси започна отлично сезона в Шампионската лига - с хеттрик. Той се разписа в 31-ата, 77-ата и 88-ата минута, а между попаденията му Усман Дембеле бе точен в 75-ата. Малко преди четвъртото попадение, "блаугранас" останаха с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на защитника Юмтити.

Така Барса спечели с 4:0 срещу ПСВ на "Камп Ноу".