Тримата стари вече министри - на МВР, на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се връщат в парламента като народни представители.

"Ще се върна в Народното събрание и отново ще бъда член на Комисията по отбрана и вътрешна сигурност. А дали ще бъде неин председател - ръководството ще реши", каза Радев минути след освобождаването си като министър.

Всъщност, такава комисия в Народното събрание няма. Има Комисия по отбрана и отделно Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Председател на втората е зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, така че надали Радев може да я оглави. Вероятно бившият вече МВР министър има предвид първата комисия, на която бе зам.-председател.

Ивайло Московски също даде заявка, че се връща в НС като депутат. 

И допълни, че оставя на наследника си Росен Желязков сектор в "устойчиво състояние".

"На Росен Желязков му предстои да продължи с модернизацията на железниците. Секторът е тежък. Моето мнение е, че за ръководител на този сектор се изискват и доста лични качества. Вярвам и с очите си съм видял и съм бил свидетел на начина, по който той работи, и съм убеден, че притежава всички необходими качества, за да се справи с всички предизвикателства. Секторът се намира в устойчиво състояние", каза Московски.

След което изброи пред какви проблеми ще се изправи новият министър: закъснели заради обжалвания проекти по Оперативна програма "Транспорт и стабилизиране нажелезниците, които бяха на ръба на фалита.

Макар и името на Московски да бе пуснато в обръщение като посланик в Германия, това няма да се случи. По последна информация се спряга за Черноморската банка.

Оптимистично настроен бе Николай Нанков.

"Оставяме подредена къща на добър стопанин", посочи той по адрес на наследничката си Петя Аврамова.

По думите му Аврамова щяла със същите темпове да изпълнява управленската програма на ГЕРБ и да се справи с проблемите, с които неговият екип не е успял да се справи.