Зам. главният редактор на медии „Клуб Z” Иван Бедров поема от 15 октомври българската редакция на радио „Свободна Европа". През 90-те години той вече е работил за медията като репортер.

В официалното прессъобщение на "Свободна Европа" се припомня, че от 2014 г. известният журналист е заместник главен редактор на водещия новинарски и аналитичен уебсайт ClubZ.bg. Както и, че по време на 24-годишната си кариера в българските медии е бил продуцент и водещ в първата частна национална телевизия в страната бТВ.

От 2013 г. Бедров е редовен коментатор на Deutsche Welle. Член е на Българската комисия по журналистическа етика и е носител на множество награди.

Назначенията на новите ръководства на редакциите в Румъния и България бяха оповестени днес в изпълнение на решението за възобновяване на новинарските емисии на „Свободна Европа“ в двете страни. Редакцията в България бе закрита през 2004 г., а тази в Румъния – през 2008 г.

Главният редактор на „Свободна Европа“ Ненад Пеич се надява, че възобновяването на излъчването в двете държави ще помогне за развитието на свободната преса, ще насърчи обществената отговорност и демократичните институции.

Журналистката Сабина Фати ще поеме от 1 октомври румънската редакция на „Свободна Европа“.