Слуховете спрягат поне трима кандидати за овакантения пост на главен секретар, след като, нетипично за структурата на МВР, сегашният - Младен Маринов, стана министър.

Георги Хаджиев се изстрелва от софийското Първо РПУ като директор на старозагорската ОДМВР едва през август 2017 г. Някои в системата са резервирани, че не е криминалист, а от "Икономическа", но наши източници казват, че не е за подценяване. То и самият Маринов е от "Охранителна" и отдавна разби хегемонията на "кримките", когато трябват хора за ръководни постове.

Хаджиев е типичният "доверен човек", той е близък на новия министър Младен Маринов, а не е за пренебрегване и фактът, че вече над година държи района, в който е и "Арсенал"-Казанлък. 

Втората носена на крилете на слуха личност се казва Марио Трифонов. Любимият на правителството "Орешарски" ДАНС-аджия ръководеше БОП, когато за удобство го бяха преместили към ДАНС, която пък се очакваше да оглави... знаете кой.

Трифонов е възпитаник на "фамозния" факултет "Сигурност" към Библиотекарския университет (УНИБИТ), а негов ментор е  Цветлин Йовчев - бивш министър на вътрешнте работи от времето на кабинета "Орешарски" и уличните протести срещу КОЙ.

Сайтове, показващи традиционно отлична информираност с полицейските теми, са писали, че Трифонов е толкова близък на определени кръгове, че е имало планове той да смени изключително близкия на Бойко Борисов Иво Спиридонов като директор на ГДБОП. Но едва ли.

Марио Трифонов от седмица е оперативен помощник на главния секретар.

Христо Терзийски

Третата версия, въртяща се из ефира на слуховете, е най-малко изненадваща: Христо Терзийски, в момента директор на ГДНП. Терзийски, който и досега е на отличната позиция - високо издигнат шеф на нещо, което не носи особени отговорности, освен криминалист е обигран апаратчик, за когото няма тайни в "дълбокото".

Тук по-скоро мистерията е, че Терзийски, чиято кариера процъфтя като вечен зам.-директор на СДВР, може дотолкова да е свикнал "на сянка", че да не му се заема проветривият пост.

Предстои да видим.