Принц Хари заведе тъщата си Дория Радлън на благотворително събитие. Естествено с него бе и съпругата му Меган.

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл даде подкрепата си за нова благотворителна готварска книга, която цели да се съберат средства за готварски проект на общност, лансиран след пожара в Гренфел тауър в Лондон, при който загинаха 71 души, предаде Ройтерс.
Проектът е създаден през лятото от жени, които търсят някъде да сготвят прясна храна за семействата и приятелите си след пожара, опустошил 24-етажния жилищен блок в западен Лондон.

Новата книга, озаглавена "Заедно: Готварска книга на общността ни", включва 30 рецепти от ползватели на обществена кухня в центъра на мюсюлманското културно наследство "Ал Манаар".

Тя ще бъде използвана, за да даде възможност проектът да намери приложение 7 дни в седмицата. 

"Веднага се почувствах свързана с тази обществена кухня - заяви Меган Маркъл, която за пръв път я посетила през януари и оттогава е направила и други частни посещения там. - Това е подходящо място, където жени да разговарят, да скърбят, да плачат и да готвят заедно."

Пожарът в Гренфел тауър е най-смъртоносният в подобна сграда във Великобритания от Втората световна война и се появиха критики, че властите се бавят да осигурят нови жилища за много от оцелелите.