Засега не е ясно дали бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще остане в МРРБ или ще му бъде намерено друго кресло в държавната администрация. Според непотвърдена информация предлаган му е поста на заместник-министър, какъвто беше, преди да оглави регионалното министерство.

Нанков беше един от тримата министри, заедно с колегите си от МВР и транспортното министерство, подали оставки заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. За него се получиха писма с искания да остане - както от ГЕРБ, така и от близо 60 кметове на общини. За разлика от другите двама, той няма как да се върне като народен представител в 44-ото НС, тъй като не е бил в депутатска листа.

"Николай Нанков ще бъде един от стълбовете в МРРБ, ако приеме възможността да остане. Няма окончателно решение по въпроса", това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова по БНТ днес.

"Хора, които са натрупали знания и опит като Николай Нанков, трябва да бъдат включени в работата. Бих се радвала, за мен ще бъде ценно да използвам знанията и опита му", посочи тя.

"Не трябва да влизаме в детайли дали трябва да работи - ще бъде полезен за министерството“, коментира Петя Аврамова. "Ще има приемственост в политиката на МРРБ. Заварвам добре подготвен екип“, заяви министърът.

"Основното е да продължим политиката за нови магистрални пътища, за ремонт и рехабилитация на пътища", посочи Аврамова и допълни, че ще продължи и ускорената работа по ВиК-реформата, както и за успешното въвеждане на тол системата и електронното събиране на такси.