Партията на българските жени (ПБЖ), която навремето бе мандатоносител на НДСВ, влезе в коалиция „България без цензура“. Тя е петата формация в съюза, която застава до Николай Бареков за предстоящите парламентарни избори през октомври.

"ПБЖ винаги се е определяла в център-дясно и за мен „България без цензура“ е новата коалиция, която може да замести някогашното СДС",обяви лидерката на партията на жените Весела Драганова.  

На среща с членове и симпатизанти самият Бареков призова за "смелост и решителни действия за възстановяване на държавността". 

Видяхте какво ми се случи, но оцелях. Нека си върнем държавата. За да сложа ДПС в ъгъла трябва аз да съм силен, а не Бойко Борисов, който ще се премени с нови дрехи, но резултатът пак ще е същия, посочи Бареков.

Неговата цел била да няма управление без програмата на ББЦ. 

"Дадохте ми голяма власт в Европа, но тя няма да помогне нещата да се оправят у нас. Три са партиите на статуквото, които искат място в българския парламент – ГЕРБ, БСП и ДПС. Има и една друга партия, която може да промени нещата и това е ББЦ. Ние трябва да направим всичко възможно ДПС да бъде извадена от позицията, която е заела и да спре с разпределянето на порциите", категоричен е Бареков. Той посочи, че страната е в перманентна политическа криза. "Нещата са много сериозни. Казах неудобната истина, никой не ме взе на сериозно, но когато взехме 11% на изборите нещата се промениха", отбеляза лидерът на ББЦ.

"Българският народ е интелигентен - нацията е създавана 13 века и е обидно да има политици като Борисов, които да пращат младите да пасат овце", продължи Бареков. После добави: "ББЦ се роди тук, в Северозападна България. Тогава вие ми казахте да направя партия. Неслучайно във вашия край взехме най-големия резултат. Аз ще започна кампанията си от тук и запомнете, тук ще победим нашите опоненти".