Шоуто на Валери Божинов по българските терени с екипа на "Ботев" (Враца) продължи и във втория му мач - срещу ЦСКА-София. Бившият футболист на "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър Сити" и т.н. си вкара автогол и пропусна дузпа в двубоя от деветия кръг на Първа лига.

"Червените" спечелиха с 2:0 в Монтана и се върнаха на челната позиция в класирането с равни точки с "Левски" - по 22 (и по-добра голова разлика) седмица преди дербито.

"Лудогорец" е със 17 преди неделното си гостуване на "Ботев" (Пловдив).

В 13-ата минута, след вратарска грушка, ЦСКА-София получи свободен удар пред наказателното поле на символичните домакини. Кирил Десподов шутира, топката рикошира в гредата и пред голлинията се отби в Божинов, който бе застанал да покрива другия ъгъл. Куриозна ситуация и 1:0 за "червените".

В 38-ата минута привлеченият наскоро Али Соу, който днес излезе като титуляр на мястото на Мауридес, удвои - 2:0. Между двата гола врачани имаха ситуации, техен гол не беше зачетен заради засада.

В 54-ата минута "Ботев" получи дузпа за нарушение, Божинов се нагърби с изпълнението, но нацели греда. В следващите минути имаше интересни моменти и пред двете врати. Новакът във футболния ни елит направи добро второ полувреме, но не успя да вкара гол и да притесни по-сериозно кандидата за шампион.

Вчера "Левски" се справи лесно с "Витоша" (Бистрица) - 4:1.

Преди седмица Валери Божинов вкара гол при равенството на "Ботев" срещу "Витоша" (Бистрица) - 1:1.