САЩ победи България с 3:0 (25:20, 25:20, 25:18) в зала "Арена Армеец" на Световното по волейбол. Един от големите фаворити за титлата не остави шансове на "лъвовете" и потвърди по-високата си класа.

В неделя нашите излизат срещу Канада в решителен двубой за второто място във втората група. Днес "кленовите листа" биха Иран с 3:2.

България все още има теоретични шансове за класиране в топ 6 на италианска земя. Те минават през задължителна победа утре и благоприятна развръзка в други срещи.

След 3:0 срещу Иран вчера мачът с янките прикова внимание и даде надежди за подвиг срещу САЩ. В момента обаче двете селекции са на различни равнища. Американците имат страхотна защита и блокада, също така тактически превъзхождат почти всички свои съперници.

Със сервис и в атака те добавиха достатъчно, за да останат с пълен актив в шампионата. Обратно - тимът на Пламен Константинов опита, но нямаше как да се надскочи. И трите гейма протекоха идентично - с равностойно начало и точка за точка, но постепенно гостите успяваха да надделеят.

Жалко, че и днес в "Арена Армеец" имаше доста празни места. На трибуните се бяха стекли около 8000 зрители - повече от вчера, но малко като за двубой от Световно, на което България е домакин и играе срещу най-добрите. Това, че дните са празнични, не може да е извинение.

Пламен Константинов разчиташе на следните титуляри: Тодор Скримов, Николай Учиков, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Салпаров - либеро.

Най-резултатен за България с 8 точки отново бе Тодор Скримов.