Студ и вятър ни очакват от утре. Времето рязко ще се влоши от вторник, съобщава бТВ, позовавайки се на прогнозата на НИМХ.

В понеделник преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и повишението на температурите ще продължи, повече в Източна България и в Предбалкана. Около и след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, първо в Северозападна България,  ще се усилва и с него ще започне да нахлува по-студен въздух.

Очакванията са за пориви със скорост до около 90 км/ч. До вечерта и в Източна България вятър ще се ориентира от северозапад. По самото преминаване на бърз студен атмосферен фронт облачността ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали и прегърми. Към 15 часа температурите ще бъдат в широк интервал от 18°-20° в северозападните райони до 32°-34° на места в източната половина от страната.

До края на работната седмица времето ще бъде динамично, с чести промени на вятъра и температурите. Облачността също ще е променлива. 

Във вторник ще остане ветровито и ще продължи да нахлува по-студен въздух. Температурите рязко ще се понижат и дневните няма да надхвърлят 15°-20°. Само на отделни места преди обяд, главно в източните райони, все още ще превалява дъжд. 

През нощта срещу сряда вятърът временно ще отслабне, в котловините на Западна България ще стихне и сутринта ще има условия за слаби слани. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток, в четвъртък отново ще се усили.

Облачността ще е променлива, ще има и слънчеви часове. Ще започне повишение на температурите. Прогнозата за петък е за малко над 20 градуса.