Още една жена обвини номинирания за Върховния съд на САЩ Брет Кавано в сексуално посегателство, извършено в началото на 80-те години, съобщи вчера сп. "Ню Йоркър", цитирано от световните агенции.

Дебора Рамирес, на 53 г., заявила, че на едно пиянско парти в общежитието на Йейлския университет Брет Кавано извадил пениса си пред нея и я карал да го докосва. Тя казала също, че ФБР трябва да проведе разследване на инцидента.

Съдия Кавано решително отхвърлил тези твърдения, в публикувано от списанието комюнике. По думите му това събитие отпреди 35 години никога не се случвало, а твърденията на Рамирес са "чисто и просто клевета".

Най-малко четирима сенатори демократи са се запознали с обвинението, отправено от Дебора Рамирес и поне двама са започнали разследване по въпроса, посочва "Ню Йоркър".

Брет Кавано е обвинен в сексуално посегателство и от университетската преподавателка Кристин Блейзи Форд. Вчера тя се съгласи да даде показания в четвъртък пред комисия на американския Сенат във връзка с твърденията си, че е била подложена на сексуално посегателство от Кавано по време на парти в частен дом през 1982 година.