Новината, че мъжът на Наталия Гуркова - сръбският "диамантен крал" Джордже Михалевич, е убит в ЮАР, обиколи света за няколко часа.

Освен, че се носят слухове за съвместен бизнес на "Джордже Холивуда" с Радован Караджич, той вълнува основно жълтите медии през последните години освен с брака с българската "Мис България 1998", с която имат две деца, и с лъскавия си начин на живот.

Най-любопитната дискусия в Туитър е в профила на разследващата журналистка Манди Уинър, която е сред първите, разпространили новината за показния разстрел в град Бедфордвю близо до Йоханесбург. Като на филм, двама мъже на мотоциклет приближават вчера лимузината "Порше Панамера" на Михалевич и вкарват две съвършени попадения в предното ляво стъкло на нивото на главата на водача.

"Бедфордвю е пълен с тези босове от подземния свят", пише фен на журналистката Уинър.

Други наблюдатели коментират, че има две попадения под ъгъл около 45 градуса и това говори за тоталния професионализъм на извършителите.

"Много чужди мафиоти решават да живеят тук", пише гражданин на ЮАР (само да си спомним, че България няма договор за правна помощ със страната и там избягаха "знакови" личности, б.р.)

"Това може да стане само в бананова република", допълва американец.

"Прав съм да кажа, че сърбите се мафиоти... Те се избиват като мухи", пише друг ЮАР-ец.

Още през 2016 г. жълтите медии у нас пишат, че Джордже Михалевич е изпаднал във финансови затруднения и дори, че Наталия Гуркова си е намерила друг приятел. Иначе той е собственик на компаниите Sandton Gold, Diamond Exchange и Salon Prive. 

Именно заради краха на брака си Гуркова обявява преди малко повече от 2 години, че се завръща окончателно в България.

"Легендарната миска се е установила у нас, тъй като се страхува за живота си, който наистина е бил в опасност. В ЮАР, където живееше със съпруга си, дори е бил направен опит тя да бъде отвлечена заедно с едно от децата. Това било оправданието на първо време да си дойде в България, за да е по-близо до руския си приятел", пишат тогава клюкарските медии.