Движение "Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България (СКБ) подкрепят идеята на ВМРО за регулация на цените на основните хранителни продукти. Това се казва в декларация от името на двете организации.

Вчера от ВМРО предложиха регулация на цените на основните хранителни продукти, като за целта бъде изготвена социална кошница. Според идеята тя ще включва храни от първа необходимост като хляб, кисело и прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал тип "Витоша", пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно и олио от български производители, за които да бъде въведен таван на печалбата на търговците.

"Че Гевара" и СКБ коментират и позицията на лидера на БСП Корнелия Нинова по темата, която определи предложенията на ВМРО като популистки. Според двете организации Нинова защитава капитализма.

Ето какво казват от "Че Гевара" и СКБ:

"От името на автентичната българска левица - движение "Че Гевара" и Съюза на комунистите в България - изразяваме своята благодарност и подкрепа към ВМРО, че предложиха реализирането на нашата идея за въвеждане на ценови борд по отношение на стоките от "малката потребителска кошница" и за въвеждането на регулирано ценообразуване спрямо тях.

Изразяваме своето възмущение, неодобрение и презрение към председателката на БСП Корнелия Нинова, която с последното си изказване в подкрепа на капитализма и пазарната икономика, в което нарича „популизъм“ нашето и на ВМРО предложение, се обяви в интерес на капиталистическия режим в България.

Тя каза следното: "Намираме предложението на г-н Каракачанов за популистко и за невъзможно за изпълнение. В съвременната пазарна икономика да налагаш регулирани цени на търговски стоки просто няма как да се случи. Хубаво е, сигурно на народа много ще му хареса държавата да регулира цените на основната кошница от храни и стоки, но е невъзможно."

Тези нейни думи за пореден път показват кой е истинският враг на левицата в България!

Считаме за недопустимо социалистическа партия да бъде ръководена от крайно дясна персона, защото с присъствието си същата дискредитира до крайност социалистическата идея.

Приканваме лицето Нинова да напусне БСП, защото нейната бакалска идеология няма нищо общо със социалистическата идея.

Власт на народа!

Venceremos!

Павел Иванов -  председател на Съюз на комунистите в България

Движение "Че Гевара"

Съюзът на комунистите бе учреден от Костадин Чакъров, бивш съветник на Тодор Живков. "Че Гевара" е неговата младежка организация.