"Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив) се присъединиха към останалите фаворити на осминафиналите в турнира за Купата на България. Днес двата тима записаха лесни победи като гости. Врачанският "Ботев" с Валери Божинов обаче нямаше този шанс и е единственият тим от елита, който се прощава с турнира отрано.

Шампионът трябваше да прави обрат в Несебър срещу местния тим - 3:1. Домакините поведоха чрез Пюскюлю в 25-ата минута, в 36-ата Жоао Пауло изравни, а след почивката "орлите" узакониха по-високата си класа с попадения на Георги Терзиев и Джоди Лукоки.

Треньорът Пауло Аутуори заложи на доста резерви.

"Ботев" (Пловдив) беше още по-убедителен на стадион "Васил Левски" срещу ЦСКА 1948 - 4:1. Серкан Юсеин откри в 3-тата, а Андон Гущеров изравни в 19-ата. Лъчезар Балтанов (в 44-ата и 67-ата) и Стивън Петков в 69-ата направиха победата на "канарчетата" внушителна, а пропадането на "червените" продължава.

"Ботев" (Враца) обаче беше дотук - 0:1 на терена на "Черноморец" (Балчик). 20-годишният юноша на "Черно море" Валентин Йосков бе точен в 64-ата. Валери Божинов игра за гостите.

"Дунав" (Русе) имаше нужда от 24 дузпи срещу "Локомотив" в Горна Оряховица след 1:1 в редовното време. При 11-метровите удари резултатът е 7:6 за русенци.

"Черно море" измъкна 1:0 в Кърджали срещу "Арда".

В четвъртък са последните мачове от тази фаза: "Пирин" (Благоевград) - "Славия" и "Спартак" (Варна) - "Верея".