Днес от левицата внасят документите си в Съвета за електронни медии (СЕМ), с което на практика стартира процедурата по искането за лиценз на собствена телевизия. За тв канала на социалистите отдавна се говори. Той бе част от предизборните обещания на Корнелия Нинова пред червения актив в надпреварата за лидер на партията. 

Новата медия ще се казва "Българска свободна медия" (БСТВ), като марката е регистрирана на името на дългогодишния кадър на БНТ Любомир Коларов. Името му се спряга за главен редактор на телевизията. 

Очаква се тя да бъде пусната в ефир малко преди Коледа, въпреки амбициите на Корнелия Нинова, анонсирани напролет, това да стане на 1 октомври.

По Закона за радиото и телевизията няма партийни телевизии (въпреки че такива на практика има в националния ефир - примери: "Алфа", СКАТ и др.). Социалистите дават заявка, че ще регистрират медията като обществена и в нея нямало да се акцентира върху живота на левицата, а ще има присъща за обществените медии програмна схема - новини, спортни предавания, репортажи, публицистика.

По този повод вече се появиха зевзешки коментари. Като този на музиканта и общински съветник в София Венци Мицов:

07.00 - Денят започва с Еленко Божков

09.00 - Насаме с Корнелия - магазинно предаване

12.00 - Гаварит Позитано - новинарска емисия

13.00 - Следобедът с Таско - директно от студиото в Софийска вода

15.00 - Новини на майчин език (руски)

18.00 - Руска салата - кулинарно предаване

20.00 - Демокрацията ни отне новините - обзорна емисия новини от страната и Евразия