Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу Райън Харисън (САЩ) в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, което започва на 25 август.

23-годишният българин е поставен под номер 7 в основната схема и ще се опита за пръв път в кариерата си да се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем в Ню Йорк.

Димитров и Харисън имат един официален мача помежду си до момента, на тазгодишния „Уимбълдън”, като двубоят отново бе от първия кръг, а с победата се поздрави хасковлията след 7-6 6-3 6-2. Ако успее отново да се справи със съпротивата на американеца, то в следващия кръг Гришо ще се срещне с Карлос Берлок (Аржентина) или Дуди Села (Израел). Жребият отреди, Гришо да попадне в една четвъртина с Роджър Федерер, като двубой между двамата е възможен на четвъртфиналите.

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова ще започне участието си на тазгодишното Открито първенство на САЩ срещу Карин Кнап (Италия). Двете тенисистки имат изигран един официален мач от далечната 2006 г., спечелен категорично от нашето момиче с 6-0 6-1. Успее ли Пиронкова отново да запише победа срещу италианката, която към момента заема 70-то място в световната ранклиста, то във втори кръг Цвети ще срещне победителката от мача между Бояна Йовановски (Сърбия) и поставената под №9 в основната схема Йелена Янкович (Сърбия).