Франк Ъндъруд, персонажът на Кевин Спейси от сериала на „Нетфликс“ „Къща от карти“, е мъртъв и съпругата му не изглежда притеснена. Последният трейлър на продукцията ни показва желязната физиономия на Клеър – позицията ѝ в президентския стол в Белия дом е бетонирана.

Царуването на белия мъж на средна възраст приключи“, убедена е Клеър (Робин Райт).

Доста грубо от страна на сценаристите, предвид проблемите, през които Кевин Спейси преминава в момента. След обвиненията в сексуален тормоз от Антъни Рап, малко бяха хората, които си позволиха да се изкажат в негова защита. Робин Райт смята, че той заслужава втори шанс, а Джуди Денч разкритикува решението на Ридли Скот да изреже сцените на Спейси от „Всичките пари на света“ и да го замени с Кристофър Плъмър.

След обвиненията на Рап екипът на „Къща от карти“ бе поставен пред свършения факт с уволнението на водещия актьор, което означаваше, че и персонажът му трябва да изчезне от екрана. Смъртта му се потвърждава от новия клип към продукцията на „Нетфликс“.

Трейлърът започва с традиционния отчет на американските президенти при приключването на 100 дни от мандата им.

Изгубих съпруга си, предстоеше ни да отпразнуваме 30 години заедно“, влиза в ролята на страдаща съпруга Клеър.

Но събаряйки четвъртата стена, казва:

Каквото и да ви е казал Франсис през последните пет години, не вярвайте и на дума от него. Ще бъде различно за вас и за мен“.

Монологът към зрителите бе запазен само за Франк до края на пети сезон, когато Клеър за първи път се обърна към публиката от креслото в Овалния офис, за да обяви триумфално:

Мой ред“.

Сцените от видеото обаче подсказват, че Клеър ще има много повече какво да каже в последния шести сезон. В краткия клип виждаме за кратко и лицата на Дъг Стампър (Майкъл Кели) и Марк Ъшър (Скот Кембъл). Джанийн Скорски също се завръща заедно с колегата си журналист Том Хамършмид, за да разследват потулените престъпления на семейство Ъндъруд.

Дали греховете на Клеър най-накрая ще я застигнат по кървавите пети?

Мислеше си, че си се отръвала, Клеър, но тепърва предстои да видим това“, предупреждава я неидентифициран глас.

Последният сезон ще има само осем епизода, премиерата му е на 2 ноември в платформата на „Нетфликс“.

 

 

"Площад Славейков"