Администраторите на "Фейсбук" обявиха, че наскоро е имало пробив в сигурността на социалната мрежа, засегнал пряко близо 50 милиона нейни потребители, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Според съобщението на компанията хакери са пробили кода на функцията "View As" и са получили възможност да влизат в профили на потребители. Това означава, че хакерите могат да присвоят личните данни на хората и да видят най-секретната им информация, призна компанията.

"View As" позволява на хората да разберат как техните профили се виждат от други потребители. Пробивът е бил забелязан на 25 септември. Веднага е бил подаден сигнал в полицията. 

Потенциално засегнати са били още 40 милиона ползватели. Всички 90 милиона е трябвало да се пререгистрират. А за кратко е била изключена напълно и функцията "View As", предава Нюз.ру.

"Фейсбук" подчертава, че са взети мерки за ликвидиране на проблема, а президентът на компанията Марк Зукърбърг обяви, че още не е установено дали хакерите са се възползвали от пробива за злоумишлени действия. Засега не е известно също кои са нападателите и къде се намират. Зукърбърг каза, че проблемът е бил отстранен в четвъртък вечерта, пише БТА.