Най-малко четири възлови двубоя се играят в шампионати на Стария континент днес. 

От 17 часа на стадион "Васил Левски" ще спорят ЦСКА-София и "Левски". Сблъсъкът противопоставя първия срещу втория във футболния ни елит. "Червените" имат по-добра голова разлика. Рано е генерални оценки, но двубоят поне ще даде отговор кой къде се намира в момента, както се изрази треньорът на "сините" Славиша Стоянович за неговия тим.

Според Нестол Ел Маестро, фаворит няма, не само заради равния актив на съперниците. Двамата треньори могат да разчитат на почти всичко най-добро, с което разполагат.

Ако искате да отидете на мач и не сте си купили билет, няма да можете да направите това нито на каси, нито по интернет заради решение на полицията в деня на мача да не се продават пропуски. Въпреки това се очаква на трибуните да се стекат поне 25 хиляди зрители.

Има и мадридско дерби - между "Реал" и "Атлетико", от 21:45 часа. Двата тима са съответно втори и трети в Примера. "Белите" ще опитат да се реабилитира пред феновете си след поражението с 0:3 от "Севиля" преди дни.

От 19:30 ч пък се изправят два от фаворитите за титлата на Висшата лига в Англия - "Челси" и "Ливърпул". Могат ли лондончани за втори път тази седмица да сразят тима на Юрген Клоп? В средата на седмицата "сините" обърнаха "Ливърпул" с 2:1 за Купата на Лигата, при това на "Анфийлд".

За любителите на "калчото" има и италианско дерби - между "Ювентус" и "Наполи", първият и вторият в Серия А. Този двубой е от 19:00 ч. В последните години тимът от юга е най-сериозният съперник на Юве за короната в Италия.