"Левски" спечели с 1:0 срещу ЦСКА-София дербито на 10-ия кръг на Първа лига. Автогол на вратаря Витаутас Черниаускас в 30-ата минута реши скучен двубой, в който головите възможности бяха много малко. Съперниците предложиха много слаб футбол пред около 23 хиляди зрители на стадион "Васил Левски".

Така "сините" поведоха еднолично в класирането с 25 точки, ЦСКА-София има 22, а "Лудогорец" изпревари "червените" с една след 5:1 над "Черно море" у дома.

Още в първата минута Мауридес пробва вратаря на “Левски” Мартин Полачек, който изби. Нататък символичните домакини осъществиха лек превес. “Левски” може би доброволно отстъпи инициативата. Опасности пред двете врати липсваха. Типично за такъв мач имаше доста единоборства, а темпото на игра бе много ниско.

Най-добрата ситуация и пред двате врати беше в 26-ата минута, когато Николай Бодуров не уцели вратата с глава отблизо след центриране от свободен удар. Аналогична ситуация имаше Давид Яблонски за “Левски” в 29-ата, но не толкова чиста.

Секунди по-късно обаче “сините” дръпнаха в резултата. Ангел Лясков тръгна да изнася топката през центъра и грешката му бе наказана. Хали Тиам отне топката, Габриел Обертан пробва изненадващ удар, при който топката срещна гредата, оттам гърба на плонжиралия вратар Витаутас Черниаускас и влезе в мрежата - 1:0 за “Левски” с автогол на стража.

Малко след това Черниаускас отрази удар на Кабрал. В края на полувремето литовецът трябваше да се намесва отново с удар с глава на Станислав Костов и го направи впечатляващо. В тези минути мачът вървеше по вкуса на “Левски”, а ЦСКА-София видимо изпитваше трудности.

Славиша Стоянович спечели персоналния треньорски двубой. 

Така почивката дойде при логичен резулат - 1:0 за тима на Славиша Стоянович, който от средата на полувремето бе по-добрият тим, макар и с “една идея”.

Още в първите секунди на втората част пред “Левски” се откри нов шанс, но Кабрал не успя да изненада Черниаускас, след като открадна топката от Секулич.

В 51-ата минута съдията Ивайло Стоянов прецени, че може да не отсъжда дузпа за символичните домакини, след като топката спря в ръката на Иван Горанов при шут на Тиаго Родригес.

Нестор Ел Маестро

Малко по-късно Стоянов подмина и съприкосновение между Кристиян Малинов и Кабрал в наказателното поле на ЦСКА-София.

В следващите минути играта бе равностойна, “червените” опитваха да вземат превес, ала “сините” печелеха битката в средата на терена и не позволяваха това да се случи. Пълна скука, разсеяна от спречкване на терена в 84-ата минута. Съдията Ивайло Стоянов вдигна по един жълт картон.

Ще се започни един удар на Кирил Десподов, при който топката мина край гредата.

В крайна сметка "Левски" спечели първото дерби срещу ЦСКА-София за сезона. Бе по-малко слабият тим, този който имаше по-ясна идея как може да спечели. "Червените" отстъпиха и пред другия си голям конкурент за титлата, след като паднаха и от "Лудогорец". Днес играха много слабо и безидейно. Славиша Стоянович спечели персоналния двубой с Нестор Ел Маестро.