Наставникът на ЦСКА-София Нестор ел Маестро бе много разочарован от поражението с 0:1 от "Левски".

"Не максимално красив мач. Много емоция и битка. И двата отбора имат вина. Не създадохме нищо и "Левски" не създаде нищо. Те вкараха гол от нищото, а ние не вкарахме от нищото. Счупени сме, но трябва да се възстановим. До зимната пауза трябва да спечелим всички двубои", заяви Ел Маестро.

Той не критикува Ангел Лясков, който сбърка при гола на "Левски".

"Ако искаш да играеш с млади български футболисти, трябва да поемаш тези рискове. Лясков се развиваше позитивно. Случват се тези грешки”, коментира треньорът.

Според него "Левски" са изглеждали по-добре през първото полувреме, но през второто ЦСКА-София е бил малко по-добре.

"Дербито е важно, защото ако го спечелиш, имаш вятър в платната, да използваш позитивната атмосфера. Ако загубиш, може да се случи обратното. На играчите им е по-трудно от мен, защото дадоха повече в това дерби. Но загубихме три точки, а не пет или 9. 22 от 30 точки не е много добре, ако си ЦСКА", коментира Ел Маестро.

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович похвали своите футболисти след победата с 1:0 над ЦСКА-София.

Треньорът заяви, че по време на днешния двубой възпитаниците му са били отговорни, дисциплинирани и концентрирани.

"Играхме отговорено, дисциплинарно и концентрирано. Днес нашите защитници бяха доста концентрирани. Наситихме центъра и се справихме със задачата. Когато играеш дерби, трябва да имаш и план "Б". Обертан отправи хубав удар за гола. Мачът днес беше много важен. Вече трябва да мислим за следващия мач, който ще е много важен. Двубоят в Пловдив, който изиграхме, беше много слаб. Аз не съм го криел. Трябва да се спокойни и отговорни. Имаме още много работа. Нужно е да бъдем още по-компактни. Не бива да си мислим, че сме направили кой знае какви неща", каза Стоянович.