Още един мъж, чието име не се съобщава, е внесъл в американски съд жалба срещу актьора Кевин Спейси за сексуално посегателство, предаде ТАСС, като се позова на изданието "Холивуд рипортър".
Мъжът, който е масажист по професия, обвинява Спейси в сексуални домогвания по време на масаж в дома на актьора в Малибу, щата Калифорния, през 2016 г. 

Във внесения иск по-конкретно става дума за "обидни действия" и "умишлено причинени емоционални страдания". Мъжът също така информирал полицията за инцидента.

59-годишният Кевин Спейси е двукратен носител на наградата "Оскар" - през 1996 г. спечели приза за актьор в поддържаща роля за "Обичайните заподозрени", а през 2000 г. - отличието за най-добър актьор за "Американски прелести". Той е известен и с участието си в сериала "Къща от карти". 

Скандалът около Спейси избухна миналата година, след като актьорът Антъни Рап пръв го обвини в сексуално посегателство през 1986 г., когато Рап е бил 14-годишен.

По-късно телевизия Си Ен Ен съобщи, че осем души, които са участвали в заснемането на "Къща от карти", са разказали пред журналисти за сексуалните домогвания на Спейси. След това с подобни обвинения излязоха още 30 човека. Заради скандала актьорът бе отстранен от сериала.

БТА