Григор Димитров победи Тенис Сандгрен (САЩ) в първия кръг на турнира от ATP 500 в Пекин - 7:5, 6:3. През миналата година бъгаринът достигна до полуфинал в надпреварата.

Димитров трябваше да играе с Райън Харисън (САЩ), но той се контузи, така неговият сънародник се оказа "щастлив губещ". Сандгрен достигна до четвъртфинал на "Аустрелиън оупън" тази година.

Във втория кръг Гришо ще излезе срещу сърбина Душан Лайович, който тръгна от квалификациите. До момента двамата са спорили на корта само веднъж - през 2016 г., тогава спечели хасковлията.

Двубоят на първата ни ракета със Сандгрен започна равностойно, сервиращите не срещаха големи трудности. До 3:2, когато Димитров проби от 15:40, а след това затвърди и поведе с 5:2.

Опонентът му обаче отговори. Той първо намали, а след това върна брейка (когато Григор сервираше за сета), при това на нула. Последва равенство. Осмият в света прекъсна серията на Сандгрен и поведе, а в 12-ия гейм не позволи да се стигне до тайбрек. При началния удар на американеца той се възползва от четвъртия сетбол - 7:5 и 1:0.

Втората част започна отлично за най-добрия ни тенисист, който този път не допусна колебания в играта си и бързо довърши съперника. Той поведе с 3:0, нататък сетът вървеше гейм за гейм, като Сандгрен бе този, който по-трудно вземаше сервис геймовете си.

6:3 и 2:0, Григор вече се настройва за Лайович, победил Вашек Поспишил с обрат. Мачът със Сандгрен бе първи за Димитров от отпадането в първия кръг на US Open.