Немският производител на един от най-добрите фотоапарати в света за всички времена - Leica, обяви, че пуска на пазара новия си модел. Грубо казано Leica M-P 240 ще бъде подобрена версия на предишната M 240, но с редица сериозни преимущества.

Едно от тях е, че дисплеят му не може да бъде надраскан, защото е покрит със сапфирно стъкло - втория по здравина материал в света. Освен това върху фасадата на корпуса отсъства логото на производителя, затова фотоапаратът има аскетичен, но пък и свръхстилен вид. Затворът щрака почти беззвучно, което позволява да снимате, без да дразните околните. Удивителната рязкост на снимките се постига с резолюция от 24 мегапиксела и широк формат (24 x 36 мм) на сензора CMOS. Има и още няколко сериозни технически детайли, влияещи на качеството на получената фотография.

Всичко това, заедно с процесора Leica Maestro, гарантират отлични снимки, независимо от условията. Камерата обещава много ниски "шумове" в кадъра и е идеална за снимане на много силна светлина. А благодарение на 2-та гигабайта буферна памет, апаратът прави снимката два пъти по-бързо от предшественика си M 240. Покрай всичко, за десерт на маниаците, в новия модел е сложена още по-силна батерия, която издържа много повече от предишната.

Новата Leica M-P 240 е изпълнена от високотехнологични материали, устойчиви на прах и всякакви метеорологични условия. В продажба фотоапаратът тръгва в два цвята - хромиран сребърен и напълно черен. Първият вариант тръгва още до края на август, а вторият - в средата на септември. Да си поръчате Leica M-P 240 може от днес, а цената стартира от $7 950.
w.buro247.ru/lifestyle/news/leica-obyavila-o-vypuske-novoy-kamery.ht