На 42 години вратарят на "Славия" Георги Петков отново е национал и това е най-голямата новина от публикувания в сайта на БФС списък с играчи на Петър Хубчев за мачовете с Кипър и Норвегия от Лигата на нациите, съответно на 13-и и 16 октомври в София и Осло.

Гошо Вратарчето, както го нарече преди много години Димитър Пенев, не е бил под знамената от близо 10 лета. Последната му повиквателна датира в края на 2008 г. Същевременно обаче той е може би най-стабилно представящият се страж в Първа лига и с основна заслуга "Славия" да победи "Левски" на финала за Купата на България миналата пролет.

Любопитно е, че Петков би могъл да бъде баща на някои от най-младите в тима. 22 години е разликата му със Светослав Ковачев ("Дунав" Руса), който е роден през 1998 г.

Няма други изненади в състава на Хубчев. Той е повикал 24-има състезатели, които ще опитат да продължат добрия старт на България в новия турнир - две победи в срещите със Словения и Норвегия.

Ето и избраниците на треньора:

Вратари: Пламен Илиев ("Астра"), Георги Петков ("Славия"), Благой Макенджиев ("Черно море");

Защитници: Антон Недялков ("Лудогорец"), Николай Бодуров (ЦСКА-София), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София), Иван Горанов ("Левски"), Иван Бандаловски ("Берое"), Страхил Попов ("Касъмпаша"), Петър Занев ("Енисей"), Васил Божиков ("Слован" Братислава);

Полузащитници: Галин Иванов ("Славия"), Борислав Цонев ("Берое"), Кристиян Малинов (ЦСКА-София), Светослав Ковачев ("Дунав" Русе), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив), Симеон Славчев ("Карабах"), Божидар Краев ("Мидтиланд"), Георги Костадинов ("Арсенал" Тула), Георги Миланов ("МОЛ Види"), Николай Димитров ("Урал");

Нападатели: Кирил Десподов (ЦСКА-София), Ивелин Попов ("Спартак" Москва), Радослав Василев ("Славия").