Агенция "Митници" извършва "редовна проверка" на Винпром "Черноморско злато" в Поморие, каквито ще има и в останалите предприятия за производство на алкохол, предаде БНР.

В надзорния съвет на винпрома е банкерката Петя Славова, собственик на "Инвестбанк", дъщеря ѝ Жени - чрез компанията си "Грийн Нюз", и Ивайло Василев чрез своята фирма "Чалис". 

Славова и Ивайло Василев са акционери във "Феста Холдинг", като една от дейностите е именно производството на вино. Търговският директор на предприятието в Поморие Йордан Чорбаджийски е заявил пред БНР, че към момента няма установени нарушения: 

"В "Черноморско злато" от вчера има регулярна проверка на агенция "Митници", като всяка година. Абсолютно нищо не се случва. Контролните органи си извършват проверките и за момента няма нищо установено или някакви нарушения. Като всяка година се прави септември месец проверка на абсолютно всички", казва Чорбаджийски. 

По неофициална информация част от машините са били наводнени след пороите вчера. Заради пломбирането им те не могат да бъдат изкарани и изсушени. Въпреки това заводът продължава работа.