Полицията в Лас Вегас официално е подновила разследването за изнасилване срещу Кристиано Роналдо, пише американската преса. В ранните часове на 13 юни 2009 г. 5-кратният носител на "Златната топка" е правил секс с 34-годишната Катрин Майорга, по онова време модел, а в настоящето детска учителка в Лос Анджелис. Същият ден тя подава жалба в полицията, че това и било против волята ѝ.

На следващата година адвокатите на Кристиано сключват извънсъдебно споразумение с Майорга, а Роналдо превежда на младата жена 375 000 долара, за да откупи мълчание. Работата по договора отнела месеци, а в него имало 11 точки, с които хубавицата трябвало да се съобразява.

Историята обаче излезе наяве в германското списание "Шпигел" през миналата година. В последните дни се разшумя отново, вчера Роналдо даде изявление в инстаграм и отрече вина, а днес стана ясно, че властите в Столицата на хазарта отново са отворили случая.

Според португалеца Майорга опитва да си прави реклама на негов гръб, а той не бил изненадан от това. Всичко било "фалшиви новини". Негов адвокат заплаши "Шпигел" и Майорга със съд заради "посегателство върху личните права и нанесени морални вреди".

Роналдо и Катрин се срещнали в един от нощните клубове на хотел "Палмс" във Вегас, докато №7 отдъхвал след края на сезона. Щатски сайтове публикуваха папарашки снимки, на които се вижда как си говорят и се усмихват един на друг. Кристиано дори държи ръката ѝ, докато прошепва нещо в ухото.

Според полицейските доклади, в които са отразени показанията и на двамата, голмайстор №1 в историята на "Реал" (Мадрид) поканил Майорга и друг от компанията в луксозния си апартамент, за да се "насладят на гледката на нощния Лас Вегас". Там Роналдо предложил на модела да влезе в джакузито му. Катрин отказала, тъй като не искала да разваля роклята си. Кристиано ѝ дал шорти и тениска и поканил да се преоблече в банята.

Тогава, според младата жена, Роналдо влязъл при нея и поискал да правят секс. Бъдещата учителка категорично отказала и поискала да си тръгне. Когато напускала апартамента, португалецът я дръпнал против волята ѝ в спалнята си и изнасилил въпреки че повтаряла "Не, не, не". След това Роналдо напуснал стаята, като преди това се извинил и казал, че обикновено се държал като джентълмен.

В интервю за "Шпигел" Майорга твърди, че Кристиано казал, че "99 процента е добър човек". Самият футболист е заявил на разпит, че сексът е бил доброволен. Според него физическите травми, за които Катрин си е издавила медицинско, били нанесени от друг човек. След това на сцената са излезли адвокатите.

Сега юрист, който я представлява, казва, че когато е подписвала споразумението за парична компенсация, Майорга била с психическа травма от изнасилването, която се е отразила на нейната преценка. Пред "Шпигел" учителката заявява, че сключила контракта само защото искала отмъщение, но после съжалила, тъй като истината останала потулена. Тя казва още, че от случката насам е друг човек - травматизирана и депресирана, като ѝ се налага да посещава група с програма за жени, претърпели насилие. Искала е да се самоубива, трудно се задържа на едно работно място и т.н. и т.н.

Другата страна е на различно мнение: американката охотно се съгласила с парите в контракта и с това, че няма да разгласява за случката, нито пък ще съди мегазвездата.

Засега полицията в Лас Вегас отказва повече коментари.