Премиерката на Великобритания и лидер на Консервативната партия Тереза Мей се появи на сцената, за да произнесе своята реч пред годишната конференция на торите в Бирмингам, под звуците на хитовото парче на АББА "Dancing Queen". При това в танцувална стъпка, макар и по-скоро наподобяваща разчупен робот, отколкото кралица на дансинга.

В речта си Мей предприе яростна атака срещу лейбъристите в опит да обедини собствената си консервативна партия. По време на годишната конференция на торите тя поиска подкрепа, за да успее да сключи сделка с Брекзит, въпреки че допусна възможност и да не се стигне до такава.

"Великобритания не се бои, ако трябва, да напусне без сделка. Но нека бъдем честни. Ако напуснем без сделка, въведем мита и скъпоструващи проверки по границите, това ще е лош резултат за Обединеното кралство и за ЕС", заяви тя. И д даде заявка за увеличение на публичните разходи, строителството на повече жилища и нова стратегия за ранно диагностициране на рака.

Тя призова консерваторите към единство, но партията остава силно разделена. Бившият външен министър Борис Джонсън открито оспори лидерството ѝ и се ползва със симпатиите на голяма част от торите. Мей бе разкритикувана за начина, по който води преговорите, както от проевропейското, така и от евроскептичното крило в Консервативната партия.

Според Daily Express тя даже била освиркана заради плановете ѝ за Брекзит, след като бивш министър обяви, че нейните планове причиняват "значителна вреда", пише британският вестник 

Британската премиерка обича да танцува пред публика. По време на посещението си в Африка тя на няколко пъти пробва да наподоби местните танци, макар че усилията ѝ не бяха високо оценени. 

Тя показа (не)завидни умения в опит да се нагоди към африканските ритми, но затова пък завиден ентусиазъм.

Мей безспорно притежава много качества, но пластичността и чувството за такт не изглежда да са сред тях. 

 
В седмицата, когато Мей получава поредица от тежки събощения от ЕС заради Брекзит, нейният танц на конференцията в Бирмингам си спечели поне един твърд почитател от Европа - посланикът на Швеция бурно приветства в туитър нейните опити.