С група от 25 футболисти замина шампионът "Лудогорец" за гостуването на "Цюрих" от втория кръг в груповата фаза на Лига Европа, информира Gong.bg. "Орлите" ще опитат да стигнат до положителен резултат след загубата от "Байер" (Леверкузен) преди две седмици в Разград.

В това число влизат и двама футболисти, които нямат картотека за европейските клубни турнири - Цветомир Панов и Доминик Янков. В групата попадат и играчи, които са с картотека в "лист Б" - Даниел Наумов и Ивайло Климентов, който се върна след наем във "Витоша" (Бистрица).

В самолета се качиха и всичките 21 картотекирани футболисти в "лист А" на "Лудогорец". След контузия в групата попада и полякът Якуб Шверчок, който до последно бе под въпрос. Това означава, че 7 футболисти ще гледат мача от трибуните.

Една от причините Пауло Аутори да вземе в Швейцария толкова много играчи е предстоящия шампионатен мач с "Ботев" (Враца) през уикенда. "Лудогорец" се връща в България в петък и каца на летище "София", а Аутори има желание в тренировъчния процес да участват всички.

Разградчани ще имат три тренировки в Швейцария - една официална в сряда вечер, една лека в четвъртък сутринта и една сутришна в петък преди отпътуването за България. Вече във второ гостуване в Европа Аутуори организира програмата на отбора така, че да има тренировка след мача и завръщането в България е в късния следобед.